Winx igre

Winx: Musa

Posted on: december 9, 2009

Musa je rojena 30. maja, stara je 16 let. Musa zelo pogreša svojo mamo, ki ji je umrla, ko je bila še majhna. Svojega očeta ima rada, a se ne razumeta vedno najbolje, saj je perfekcionist in deloholik, čeprav je dober po srcu. Njena mama je imela prečudovit glas, oče pa je bil pianist, a se je po mamini smrti odrekel glasbi in Musi zagrozil,da jo bo izpisal iz Alfee, ker je nastopila na koncertu v Rdeči fontani. A prav Musa je tista, ki ima najboljše ocene. Obožuje glasbo, ples, petje in igranje instrumentov, najraje pa igra flavto. Igranje ji gre najbolje takrat, ko je sama na Alfei v kakšnem mirnem kotičku. Rada ima pesmi z globokim pomenom in močnim besedilom.

Čeprav je med vsemi članicami kluba Winx najbolj fantovska, je najbolj ranljiva, a to spretno prekriva z navidezno hladnostjo. Njeno čustveno šibkost gre najbrž pripisati dejstvu, da je njena mami umrla zelo zgodaj, oče pa živi daleč stran. Musa je rada sama, zagledana je v Rivena, a nobeden od njiju ne prizna, da sta si všeč.

Musa prihaja z Melodyja, planeta glasbe, zato njene moči izhajajo ravno iz nje. Uporablja torej glasbene napade. Njena preobrazba je kratka. Najprej poskakuje po plesišču in nad glavo prekriža roke. V belem blisku se pojavijo njeni škornji, nato pa se po njenem telesu izrišejo modrikasti in rdeči disko kvadrati in s tem njena obleka. V še enem blisku se pojavijo modni dodatki, razen traku na njeni levi roki, ki se zaveže, ko se Musa zavrti na ogromni zgoščenki. Musine moči niso povezane zgolj z glasbo, temveč z dejansko močjo zvočnih valov in zvočnega pritiska. Ima ‘sonična ušesa’. S predmeti upravlja tako, da uporablja zvočne poke, ki bobnijo in ropočejo. Ustvari lahko zvočne tresljaje in pulze, ki se zakadijo po zraku kot sunki energije. Z zvočnimi tresljaji, ki jih ustvari, lahko hipnotizira in nasprotniku zastre pogled. Samo z mislimi lahko pričara instrumente, ustvari pa lahko tudi zvočne poke, ki razdvojijo zemljo in razbijejo zrak. Rdeča nit njenih napadov je disko, ustvari pa lahko tudi energijska polja v obliki disko krogle, moteče sunke glasbe in navidezne zvočnike, ki obkrožijo nasprotnika in ga ohromijo z izjemno glasnimi basi. Musa lahko ustvari tudi zidove in pregrade, narejene iz glasbe in eksplozivnih tonov.

Njeno obleko sestavljajo rdeča svetlikajoča se majica s prosojnim rožnatim blagom v sredini, rdeče mini krilo in do kolen segajoči rdeči škornji. Na glavi nosi vijoličaste slušalke, okoli rok pa vijoličasta trakova. Njena krila so svetlo modre barve.

Musa ima modrikasto črne lase, spete v dva čopka, temno modre azijske oči ter svetlo polt. Podnevi nosi rdečo majico z eno naramnico, okoli roke vijoličasti trak, široke kavbojke in rdeče superge. Od druge sezone naprej nosi dolgo turkizno majico brez naramnic z rdečim pasom prek turkiznih hlač ter turkizne rokave in modre superge.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: