Winx igre

Winx: Bloom

Posted on: januar 19, 2010

Bloom se je rodila 10. decembra v kraljevski družini na planetu Domino. Ima starejšo sestro Daphne, njena starša sta kraljica Miriam in kralj Oritel. Kmalu po njenem rojstvu planet napade skupina starodavnih čarovnic (predhodnic Trixic), ki od Domina želijo dobiti zmajev ogenj. Med bojem izumrejo rastline in prebivalci. Da bi rešila rešila zmajev ogenj, Daphne sestro požrtvovalno pošlje skozi portal na drug planet – Zemljo. Na Zemlji se Bloom znajde v hiši, kjer gasilec Mike gasi požar. Bloom reši pred ognjem in prinese deklico domov k ženi Vanessi, ki je cvetličarka. Sčasoma jo posvojita. Bloom ima mirno otroštvo in se ji niti sanja ne o njenem resničnem poreklu. Nekoč kot posebno darilo dobi zajčka Kika, ki jo povsod spremlja.

Ko Bloom dopolni 16 let, nekega poletnega dne v parku naleti na Stello, ki se bojuje z velikanom Knutom. Ko je Stella tik pred porazom, ji Bloom pomaga s čarobnim napadom in skupaj porazita Knuta. Stella, ki jo Bloomine moči navdušijo, ji predlaga, naj z njo oddide na Alfeo, prestižno šolo za vile, kjer se šola tudi sama. Bloom zaradi radovednosti, od kod ji nenavadne moči, odide z njo.

Življenje Bloom na Alfei

Na Alfei, šoli za vile, si Bloom in Stella delita sobo in se spoprijateljita s sostanovalkami Floro, Muso in Tecno. Nekega dne se skupaj odpravijo v mesto Magix, kjer jih napadejo tri čarovnice, znane kot Trix. Icy, Darcy in Stormy napadejo Bloom, ker je vohunila za njimi. Dekleta ustavijo napad. Ko se vrnejo na Alfeo, ustanovijo svoj klub in si nadenejo vzdevek klub Winx. Kot članice kluba pritegnejo pozornost gospe Faragonde, ravnateljice Alfee. Zanima jo namreč, zakaj so dekleta kluba Winx neprestano tarče napadov. Napadi se stopnjujejo do Stelline ugrabitve in rešitve. Tedaj Flora in njene prijateljice izvejo, da jih Trixice nenehno napadajo, ker želijo pridobiti moč zmajevega ognja. Po boju, v katerem Bloom izgubi ogromno moči, so prepričane, da zmajev ogenj skriva ona. Ker Bloom ne ve, kaj je zmajev ogenj, za pomoč prosi ravnateljico, ki ji razloži del preteklosti planeta Domino. Bloom ne bi vedela za svoje moči, če ji jih Trixice ne bi neprestano jemale. Zato se mora Bloom podati na vrsto potovanj, da bi povrnila moči.

Izgled Bloom

Njena Winx obleka je bleščeča se modra majica, ki jo ob pasu krasi dragulj zlate barve, ujemajoče se krilo ter modri gležnjarji. Na rokah nosi modre rokavice, ki ji segajo od zapestja do komolcev, in majhno zlato tiaro z zaobljenimi konicami. Njena krila so modrikasta s konicami. Bloom je rdečelaska z modrimi očmi in srednje temno poltjo. Njeno garderobo sestavljajo modro-rumena majica, modre kavbojke, okrašene z bleščicami, in rumeni natikači. Občasno nosi modro-belo črtasto majico z majhnimi rožnatimi srčki, mini krilo iz jeansa z modrimi nadkolenkami in čevlje z visoko peto ter vezalkami. Včasih nosi tudi majico, na kateri je veliko srce.

Bloom je najmočnejša vila v klubu Winx. Ima moč zmajevega ognja, ki je starodaven vir davno izgubljene najmočnejše magije v vseh znanih kraljestvih. Bloom prihaja s planeta Domino, ki je bil opustošen pred mnogo leti. Bloomina preobrazba je najdaljša. Bloom se najprej zavrti v ognjeno kroglo, ki eksplodira z belim bliskom. Nato zaploska visoko nad glavo in prekriža roke. Njeni rokavi in majica zgorijo, pojavijo se krila, na glavi pa se zasveti tiara. Bloom poleti navzgor in z ognjeno močjo nariše srce. Bloom v vseh napadih uporablja ogenj, ponavadi ognjene sunke in eksplozije. Njen najpogostejši napad je ‘ognjena krogla’. Bloom lahko ustvari eksplozivne sunke, ognjene vrtince in ogromne vročinske valove. Z ognjem lahko upravlja in ga pošilja na več strani. Bloom lahko sebe ali druge zapre v ognjeni ščit in ustvari močne ognjene žarke, iz katerih nastanejo ognjeni obroči.

Ustvari lahko tudi ogenj različnih oblik, na primer ognjeno gmoto v obliki zmaja. Pričara lahko ognjene ščite in pregrade, ki jih je težko premagati ali pogasiti. Preživi lahko v ognju in na vročini, saj ji ne prideta do živega.

Bloom lahko vidi resnične namene drugih in njihove najgloblje želje. Njen čarobni vir je najmočnejši. To pokaže že v prvem delu, ko ustvari tako intenziven sunek, da podre množico velikanov. Enak sunek uporabi tudi proti Stormy v njunem prvem boju. V drugih bojih to moč uporabi še večkrat. Bloom je torej najmočnejša vila vseh kraljestev, najverjetneje pa tudi najmočnejše bitje (z izjemo Velikega zmaja). Bloom lahko tudi ozdravi ljudi.

Advertisements

1 Response to "Winx: Bloom"

kdaj se je rodila bloom?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: