Winx igre

Winx – Magix

Posted on: februar 3, 2010

Magix je čarobno mesto, ki ni na zemlji. V mestu Magix so tri šole Alfea, Rdeča Fontana in Mračni Stolp. Šolo Alfea obiskujejo vile (Winx dekleta), šolo rdeča fontana obiskujejo fantje, ki se imenujejo tudi Specialisti na šolo Mračni Stolp pa hodijo čarovnice.

Winx dekleta Bloom, Stella, Flora, Aisha, Musa in Tecna tudi živijo torej na šoli Alfea, zraven njih pa se na isti šoli še učijo drobna bitja Pixice. Trixice so hudobne čarovnice ki nagajajo winxicam. Med Trixice sodijo Icy, Darcy in Stormy. Vse Trixice so hudobne, njihov vodja pa je Darkar.

Alfea je torej šola za vile. V njej se šolajo vse vile, tudi Winxice. Ravnateljica šole Alfea je Faragonda. Faragonda je modra, striktna, dobrosrčna, materinska in vedno za akcijo. Včasih je bila čarovnica. Griselda je v vzgojiteljica. Zelo je natančna in nepopustljiva, zato je prava oseba za čuvanje šolskega redu in miru. Skrbi da učenci skrbno upoštevajo pravila šole in ne sprejema zunanjih pravil, ne sil. Wizgiz uči preobrazbo, predmet pri katerem se mlade vile učijo tvorjenja različnih oblik. Je najbolj zanimiv in zabaven profesor na šoli. Vsaka njegova učna ura mu nudi priložnost prikazovati zabavne trike, ki tudi nakazujejo njegove dolgoletne izkušnje. Po 1000 letih učiteljevanja na šoli Alfea, še vedno premore veliko nalezljivega navdušenja nad učenjem trikov. Barbara je knjižničarka Alfea knjižnice. Je zelo natančna.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: