Winx igre

Winx: Aisha

Posted on: marec 30, 2010

Aisha je odločna in neustrašna. Spoznamo jo med reševanjem mini vil, ki se pozneje zavežejo nekaterim članicam kluba Winx. Njen pogovor razkrije njene moči in namigne na lorda Darkarja. Ko Aishi uspe pobegniti z le eno mini vilo, malo Piff, se po naključju znajde na Alfei, kjer jo nezavestno najdejo članice kluba Winx. Do mini vil, ki so njene dobre prijateljice, čuti globoko ljubezen. Mini vile ji zato zaupajo, in tako je Aisha eden redkih ljudi, ki vedo za njihovo vas. Aisha rada svetuje, vedno pomaga in tolaži, poleg tega je zelo skrbna. Aisha se poskuša osamosvojiti. Daje vtis, da je feministka in zmore vsako nalogo, ki jo zmorejo Specialisti. Uspe ji celo prevzeti nadzor nad Rivenovimi motorji.

Aisha je odraščala v zelo tradicionalnem okolju. Njeni starši so verjeli, da se morajo princese obnašati v skladu s strogimi pravili, zato so skrbno nadzorovali vsak njen gib in misel. Aisha je bila v otroštvu odrezana od sveta, izjema so bili le trenutki, ko je pobegnila iz palače. Zato ni imela veliko prijateljev. Ko se je njena najboljša prijateljica Anne odselila, tedaj je bila še majhna, so bile njene edine prijateljice mini vile.

Aisha obožuje šport in ples. Stara je 17 let, rojstni dan ima 15. junija. Z dekleti svojih let se prvič sreča, ko prispe na Alfeo. Ker je bila toliko časa odrezana od sveta, je velikokrat zadržana. Sčasoma pa se le prične odpirati in z vsemi postane dobra prijateljica. Aisha je izredno trmasta in bistra. Je spontana kot Stella, nadarjena plesalka in govori kar nekaj jezikov. Močno nasprotuje romantičnim zvezam s fanti. To gre najbrž
pripisati dejstvu, da so njeni starši zagovarjali dogovorjeno poroko in so želeli, da se poroči z moškim z imenom Nabu. Fant pod lažnim imenom Ophir ji pozneje pogosto priskoči na pomoč, in ko Aisha ugotovi, da je Ophir v resnici Nabu, postaneta par.

Aisha prihaja iz planeta Andros. Ima moč Morfixa, rožnate tekočine, ki jo lahko spremeni v poljubno obliko. Po izobraževanju na Alfei želi imeti moč obvladovanja vseh tekočin. Aishina preobrazba je hitra, a je prikazana presenetljivo podrobno. Najprej zakriči in upogne svoje roke, sledi pa svetel bel blisk. Aisha se zavrti in njeno vsakdanje oblačilo košček za koščkom z zelenim sijem nadomesti obleka Winx. Nato poleti v svoj končni položaj. Njena priponka se pojavi na njeni rami, torbica pa se pripne okoli pasu.

Aisha med svojo preobrazbo ne prekriža rok, prav tako se v ozadju ne izriše nobena oblika Vse njene moči so povezane s tekočino Morfix, s pridnim treningom čarovnije pa si želi doseči, da bi lahko nadzorovala vse tekočine. Aisha ponavadi ustvari pljuske tekočine v obliki stebrov, imenovane pljuski oceana, ki jih ustvarja z dlanmi. Ustvari lahko tudi zaščitne trdne stene iz kristaliziranega Morfixa, ki ga oblikuje v raznolike predmete, kot so igle in bodice. Obliko lahko spremeni tudi vodi in drugim tekočinam. Iz Morfixa ustvarja tudi krogle, ki obdajo predmete ali osebe, in jih tako branijo ali ujamejo, ali pa naredi verige in vrvi, s katerimi ujame nasprotnike. Iz Morfixa, ki ob dotiku postane trden, ustvari sunke ali z njim obkroži območje ali osebo in
jo nato napade z velikim valom Morfixa. Povzroči lahko, da Morfix eksplodira in se pretvori v dolgotrajne eksplozivne napade. Morfix zna tudi začarati v lepljive mreže ali kletke.

Njeno obleko Winx sestavljata svetlikajoča se zelena majica z eno naramnico in zeleno mini krilo, pod katerim nosi zelene kratke hlače, obute pa ima zelene škornje. Nosi tudi zeleno prepasnico, ki povezuje njeno majico in krilo ter srebrne obroče na oblačilih in rokah. Njena krila so nebeško modre barve z vijoličastimi konicami. Aisha ima dolge valovite temno rjave lase, zelenkasto-modre oči in temno polt. Njeno garderobo sestavljajo nežno vijoličasta majica z majhnim modrim znakom vala, kratko krilo z žepi, olivno zeleni pohodniški čevlji in rožnate gamaše.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: