Winx igre

Winx karte

Posted on: april 7, 2010

Pravila in razlaga kako se igrajo Winx karte. Tvoj cilj je, da se skupaj s Winxicami trudiš premagati Trixice v polnočni bitki. Na koncu igre pa ti kartica rezultatov pove kako uspešna je bila posamezna Winxica.

Pred začetkom igre si mora vsak igralec natakniti Sončni prstan na mezinec leve roke. Sončni prstan označuje polnoč, ko se sočni prstan premakne čez vse prste leve roke, to pomeni, da se že dani in s tem se igra bliža koncu – pred jutrom morajo namreč biti vse Winxice nazaj v posteljah. Vsak igralec potrebuje tudi paket kart v katerem je vsej 30 kart, ki pripadajo enemu Winx liku. Torej bo en igralec igral je z kompletom Flora Winx kart, drugi z kompletom Musa Winx kart in tako naprej.

Nato mora vsak igralec položiti predse eno Winx karto iz Začetne kompleta, na začetnih Winx kartah je vedno številka 6.

Winx karte imajo več različnih tipov, to so:
– Winx karte – Karte na katerih je lik (Flora, Musa …), ki ga boš igral v igri.
– Karte moči – Da pripraviš Winx karto za bitko, moraš ob vsak rob položiti ustrezno karto moči. Karta moči je ustrezna, če ima pravilno moč (pogum, sreča, prijateljstvo ali šarm) in pravo barvo loka.
– Magix karte – Te posebne karte lahko uporabiš kadarkoli, tudi, ko nisi ti na vrsti. Magix karte namreč pogosto kršijo pravila bitke v igri.

Primer prilaganja ustreznih kart moči k Winx kartam:
Winx karte

Začne vedno najmlajši igralec. Ko si na vrsti potegneš karto toliko krat, da imaš vedno v roki šest krat, na igralni podlogi pa je razloženo kaj moraš narediti če ti slučajno zmanjka kart. Nato uporabi karte, ki jih imaš v roki, uporabiš lahko kolikor kar hočeš.

Lahko storiš naslednje:

– Položiš Winx karte predse – vendar ne smeš imeti nikoli več kot tri Winx karte pred seboj.

– Pripraviš svoje Winx karte za bitko tako, da priložiš ustrezne karte moči k vsakemu robu karte.

– Igraj Magix karte

– Karte moči lahko posojaš soigralcem brez omejitev!

Ko si na vrsti, naj ti drugi igralci povedo, kaj potrebujejo. Recimo: “Potrebujem Florin pogum.” in nato lahko to karto posodiš soigralcu, vendar mora tisti, ki so jo je sposodil naprej opraviti power play na tej karti: to je lahko vprašanje, izziv ali priložnost za ustvarjalnost. Kdor si sposodi karto mora opraviti power play. Ko karto posodiš drugemu igralci jo položi tako, da puščica na dnu karte kaže proti tebi. To ti bo pomagalo, da se boš spomnil vzeti svojo karto nazaj.

Karte lahko tudi odvržeš iz roke če jih ne potrebuješ, vendar počakaj, nove karte lahko vlečeš šele ko si spet na vrsti.

Če je na koncu tvojega kroga katera koli od Winxic pripravljena na bitko, se ta lahko začne. Če ne, je tvoj krog končan. Najprej seštej vse bojne točke na dnu vseh tvojih Winx kart, ki gredo v boj. To so tvoje skupne bojne točke. Potem vrzi Trix kocko in upoštevaj spodnja navodila glede na to, kaj vržeš.

– izenačenje: Če je številka na Trix kocki enaka tvojim skupnim bojnim točkam Winx kart v bitki, se ta nadaljuje. Meči Trix kocko dokler se bitka ne konča oz. dokler ne pride do različnih številk na kocki in v vsoti tvojih kart.

– Trix zmaga: Če so tvoje skupne bojne točke nižje od številke na kocki, potem čarovnice Trix zmagajo! Poražene Winx karte položi pod karto Cloud Tower na igralni podlagi, ker so jih zajele čarovnice!

– Winx zmaga: Če je številka na kocki Trix nižja od tvojih skupnih bojnih točk, zmagaš! Svoje skupne bojne točke prištej na Kartico rezultatov, Winx karte iz igre pa odloži na kupček odvrženih kart.
V času bitke lahko kateri koli igralec vskoči v igro s svojo magix karto in tako vpliva na potek spopada.

Vsakič, ko na Trix kocki vržeš:

– prstan: vsi igralci morajo prestaviti Sončne prstane na naslednji prst – to morajo storiti tudi, če pride do izenačenja!

– ključ: vse karte, ki so zaplenjene v Cloud Towerju, pobegnejo nazaj k lasniku v kupček odvrženih kart. Tiste Winx karte, ki so ravnokar izgubile bitko, so zajete in gredo v Mračni stolp.

Paziti moraš, da vsako karto moči, ki si jo posodil, ob koncu igre tudi dobiš nazaj. Vse uporabljene karte morajo biti spravljene na lastnikovem kupčku odvrženih kart.

Ko se Sončni prstani premaknejo čez vseh pet prstov in jih je treba sneti s palca, je vzšlo sonce in bitke je konec. Preveri svoje končne točke! Kako ti je šlo proti Trix? Če si dosegel več kot 20 točk, si premagal Trixike, v nasprotnem primeru, več sreče v naslednji bitki!

Winx lahko igra od tri do pet igralcev. Poskrbi, da bo imel vsak igralec dovolj prostora za svoje karte. Vsak igralec igra vlogo ene od Winx (Bloom, Stella, Aisha, Tecna, Flora ali Musa), zato mora vsak uporabiti druge Winx karte. Te najdeš v paketkih kart. Ne pozabi, kadar posodiš karte drugim igralkam, glej, da bo puščica kazala nate, četudi bo zato karta obrnjena postrani.

Advertisements

1 Response to "Winx karte"

Kje lahko kupim Winx karte?
LP

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: