Winx igre

Winx: Stella

Posted on: maj 17, 2010

Stella je junakinja animirane serije klub Winx. Bloom zaradi nje prične odkrivati, kdo v resnici je. Stella ponavlja letnik, ker je po nesreči povzročila eksplozijo v laboratoriju.

Čeprav je nekoliko ošabna, ji prijateljice veliko pomenijo. Vedno se postavi zanje in stori vse, da bi bile na varnem. Stella je vedno nasmejana in stresa šale, da bi svoje prijateljice spravila v dobro voljo, ko so potrte. Je vesela in optimistična. Poleg tega je obsedena z modo. Svoj čas bi raje kot za učenje in delo porabila za nakupovanje. Zato ji v šoli ne gre ravno najbolje. Je najbolj spontana od vseh deklet in uživa v vlogi ljubezenske posrednice, česar njeni sramežljivi prijatelji niso vedno veseli. Včasih je tudi pozabljiva (še posebej, kadar gre za njenega fanta Brandona).

Ker je eno leto starejša od preostalih deklet, Stella pogosto prevzame vlogo voditeljice. Na Alfeo je prišla, da bi postala močnejša vila, a ji to ne pomeni veliko. Svojo čarovnijo uporablja za vse, a najbolj od vsega želi pomagati prijateljem. Globoko v sebi je velikodušno dekle, ki rado priskoči na pomoč. Četudi se s prijatelji ne strinja, jim vedno nudi oporo in je zelo zaščitniška. Vedno je pripravljena pomagati. Ve, da sta ljubezen in prijateljstvo veliko pomembnejša od kraljevskega naziva, mode in nakupovanja. Včasih zaradi svoje vzgoje skriva svoj resnični obraz.

Stella se večinoma dobro razume z Bloom. Ona je bila namreč tista, ki je Bloom seznanila z Alfeo. Kadar se Bloom znajde v navidez brezupni situaciji, ji vedno stoji ob strani. Morda si ni tako blizu z drugimi vilami Winx (še posebej rada draži Muso zaradi njunih značajnih razlik), a ima vse resnično rada in je z njimi dobra prijateljica. Čeprav se Stella pogosto spogleduje z drugimi fanti, ima še vedno z vsem srcem rada Brandona. Zelo redko se spreta, saj sta si osebnostno zelo podobna, zato sta si zelo blizu in imata zelo pristen odnos.

Stelline moči večinoma izvirajo iz sonca, nekatere pa tudi iz lune, saj Stella prihaja s planeta Solarija, kjer je princesa. Stellina preobrazba je kratka, a je zanimiva in prikazana zelo podrobno. Stella se najprej zavrti, izza nje pa izbruhne zelen blisk. Iz Stellinih manšet, škornjev in oblačil se izrišejo bliski zelene svetlobe. Še enkrat se zavrti in okoli las se ji ovijejo oranžni trakovi, ki ji lase spnejo v dva čopa.

Stellini napadi so precej odvisni od količine svetlobe in vročine, saj je zelo povezana s soncem. Moči ji v temnih in zaprtih prostorih hitreje pojenjajo. Stella lahko meče sunke energije sončne svetlobe, svetlobne črte, ustvari pa lahko eksplozije sončne svetlobe in krogle sončne vročine. Uporablja tudi napad sončev sunek, s katerim zažge predmete. Svojo energijo lahko zbere tako, da zasije v temi.

Ker je Stella iz Solarije, sonce močno vpliva nanjo, v temnih prostorih in pod zemljo lahko postane zelo šibka. Je popolnoma odporna na nevarnosti sonca, kot so poškodbe vida ali sončne opekline. Stella nosi prstan Solarije, ki se, kadar je treba, spremeni v žezlo. S prstanom lahko zbere svojo energijo ali prežarči ljudi.

Stellina garderoba je sestavljena iz svetlikajoče se oranžne majice, kratkih hlač in škornjev enake barve, ki ji segajo do kolen. Lase ima spete z oranžnimi trakovi v dva čopa. Njena krila so nežno modre barve. Stella je vitko in visoko svetlolaso dekle z rjavimi očmi in svetlo poltjo. Njeno vsakdanjo garderobo sestavljata zelen telovnik in oranžno mini krilo z zlatim pasom in majhnimi krogi. Ima še mnoge druge modne oprave. V laseh nosi vijoličast trak, obuta je v natikače.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: