Winx igre

Winx: Tecna

Posted on: junij 18, 2010

Tecna je stara 16 let, rojena je 16. decembra. Tecna je izjemno bistra in obožuje tehnologijo. Po značaju je praktična in logična, včasih tudi preveč, pa tudi nesebična in prijazna do prijateljev. Resnično jih ima rada, čeprav tega ne zna vedno pokazati. Obožuje znanost in v prostem času izvaja eksperimente, njen spomin je fotografski. Včasih se preveč vživi v tehnologijo, tedaj njeno navdušenje nad njo postane nadležno. Obožuje računalnike in video igrice.

Tecna ne zna izražati svojih čustev, večina njenih odločitev pa temelji zgolj na logiki. To se v drugi in tretji sezoni sicer spremeni, ko se prijateljem bolj odpre. Tecna ima rada šport in uživa v raznih aktivnostih. Najbolje se razume z Muso in Aisho, najbrž zato, ker so vse nekoliko fantovske.

Tecna je stara 16 let, rojena je 16. decembra. Tecna je izjemno bistra in obožuje tehnologijo. Po značaju je praktična in logična, včasih tudi preveč, pa tudi nesebična in prijazna do prijateljev. Resnično jih ima rada, čeprav tega ne zna vedno pokazati. Obožuje znanost in v prostem času izvaja eksperimente, njen spomin je
fotografski. Včasih se preveč vživi v tehnologijo, tedaj njeno navdušenje nad njo postane nadležno. Obožuje računalnike in video igrice.

Tecna ne zna izražati svojih čustev, večina njenih odločitev pa temelji zgolj na logiki. To se v drugi in tretji sezoni sicer spremeni, ko se prijateljem bolj odpre. Tecna ima rada šport in uživa v raznih aktivnostih. Najbolje se razume z Muso in Aisho, najbrž zato, ker so vse nekoliko fantovske. Tecna prihaja s planeta Zenith. Ima moč tehnologije in zato izvaja napade, ki so povezani z njo.

Tudi Tecnina preobrazba je nekaj posebnega. Tecna najprej s pestjo udari po zraku in z zamahi ustvari raznovrstne oblike, nato pa roke kot vsa druga dekleta, razen Aishe, prekriža. Sledi bel blisk. Po njenem telesu in rokah se pojavijo črni in zeleni žični okvirji, iz katerih nastane njena obleka. Iz istih mrež nato nastaneta njena broška in čelada. Tecna nato z rokami v pasu poleti v svoj končni položaj v ozadju pa se pojavi trikotnik, ki ga napaja zelena energija. Tecnine moči v celoti izhajajo iz tehnologije in digitalne energije, občasno pa lahko celo nadzoruje elektriko, kot je digitalna mreža.

Ustvari lahko ščite zelene energije, ki jih ironično poimenuje ognjena stena. To tehniko lahko uporabi tudi, da nasprotnike ujame v debel obroč ali kroglo. Iz energije lahko ustvari digitalne kletke in stene. Meče lahko sunke zelene energije, ki osebo za krajši čas ohromijo ali povzročijo, da nasprotnika raznese.

Tecna ima zagotovo najbolj neobičajno obleko Winx med vsemi vilami. Sestavlja jo obleka v enem kosu, svetlikajoča se tkanina barve sivke pa ovija telo in noge. Ima modrikaste rokave, ki pokrivajo tudi njene dlani in modre škornje, ki ji segajo do kolen. Nosi vijoličasto čelado z zeleno broško v obliki solze, ki je podobna tisti, ki jo nosi na prsih. Njena krila so zelene palice, ki so na njenem hrbtu videti kot majhni kvadrati. Njena krila letijo ob pomoči digitalne energije, saj z njimi ne more trepetati. Tecna ima kratke vijoličasto-rdeče lase, turkizne oči in svetlo polt. Njeno garderobo sestavljajo nežno vijoličasta in zelena majica, tričetrtinske nežno vijoličaste hlače in čevlji enake barve.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: