Winx igre

Winx: Flora

Posted on: julij 24, 2010

Flora je prikupna, sramežljiva in umirjena sedemnajstletnica. Obožuje vse vrste rastlin in rada izdeluje cvetlične parfume. Je zelo povezana z naravo in rada pomaga ljudem. Lahko je zelo občutljiva, svojim prijateljem in ljudem okoli sebe pa vedno želi le najboljše. Je najbolj odrasla članica kluba Winx. Rada ima mir, srečo in spokojnost. Čeprav svoje občutke želi zadržati zase, jo prijatelji vzpodbujajo, da jih deli z vsemi. Le redko je nestrpna in tudi v najslabših položajih ostane mirna in razumna. Včasih ne ve, kako bi se izrazila, saj ne želi zanetiti prepira. Je marljiva učenka Alfee in o vseh dejanjih premisli vnaprej. Čeprav je kdaj negotova, jo prijatelji vzpodbujajo. Rada dela poskuse z rastlinami. Florin rojstni dan je 1. marec. Prihaja s planeta Linphea, zato ima moč narave, iz katere izhajajo tudi njene sposobnosti. Ne uporablja toliko napadalnih sredstev kot preostala dekleta Winx, ampak raje premisli o strategiji. Ustvari lahko rastline plezalke, ki se ovijejo okoli žrtve ali tvorijo zidove in sunke rož ter cvetnega prahu, s katerimi napade ali le zamoti svoje nasprotnike. Prav tako lahko nadzoruje gozdove in ima magijo zemlje. Sliši lahko glas narave, ki jo nagovarja.

Ko je Bloom prispela na Alfeo, je izvedela, da je Flora njena cimra. Bloom je bila presenečena, ko je videla, da je njuna soba skoraj cvetlični vrt in da Flora rada dela preizkuse z rastlinami. Pozneje postaneta dobri prijateljici. Flora ima dobro srce, četudi še ni našla svoje ljubezni. Vedno pomaga svojim prijateljem, ne glede na to, kakšno pomoč potrebujejo. Zato pomaga Mirti, ki so jo Trix spremenile v bučo in jo spremeni nazaj v deklico. Tako postaneta dobri prijateljici.

Sprva Florini odnosi z drugimi dekleti niso globoki. Pozneje pa se okrepijo. Flora ima prijateljice zelo rada in bi zanje tvegala svoje življenje. Druga drugo podpirajo in branijo, še posebej, ko se bojujejo proti Trixicami. Flora si je še posebej blizu z Bloom, ki se je zavzela zanjo, ko je drugim dekletom šlo v nos, da se njene rastline plazijo v njihove sobe. Flora se je spoprijateljila tudi z Brandonom, Sky, Rivenom in Timmyjem, a si z njimi ni tako blizu, kot s svojimi prijateljicami.

Flora prihaja s planeta Linphea, zato ima moč narave. Napada z marjeticami, bršljanovimi ovijalkami. Flora ne uporablja tako nasilnih napadov kot preostala dekleta Winx, temveč svoje moči uporablja strateško. Ustvari lahko rastline plezalke, ki se ovijejo okoli žrtve ali tvorijo zidove, in sunke rož ter cvetnega prahu, s katerimi napade ali le zamoti nasprotnike. Flora lahko vzpodbudi rast in razmnoževanje rastlin v kakršnemkoli okolju. Pričara lahko tudi plezalke, ki se premikajo, začara pa jih lahko tudi tako, da postanejo neranljive. Ustvari lahko nevihte cvetnih listov in cvetnega prahu, in tako nasprotnika ujame ali napade. Nadzoruje lahko gozdove in ima magijo zemlje. Ker ima moč narave, postane šibka, ko v njeni okolici ni sonca, svetlobe ali življenja, in takrat njene moči oslabijo. Sliši in razume lahko tudi glas narave, ki jo nagovarja

Ker je Flora vila narave, je z njo zelo povezana. Ne mara, da kdo škoduje rastlinam, in si želi preprečiti izsekovanje gozdov in izginjanje rastlin. Flora zaradi svoje ljubezni do narave pogosto dela preizkuse in se pogovarja z rastlinami. Eden od njenih preizkusov je pomagal vodnim nimfam iz Črne močvare, saj je ogrožene rastline, ki so jih jedli, razmnožila, in tako preprečila, da bi izumrle.

Njena preobrazba je preprosta. Njeni lasje se vrtinčijo in prekriža prste. Pojavi se moder blisk in Flora se pojavi v drugi preobleki. Najprej se pojavita obleka in ovratnik, nato pa še rokavi. Takrat se zavrti in pojavijo se še škornji. Flora pa ima še eno sposobnost. Nadzoruje lahko zemljo in kamne. Svojo moč dobi od magične sile Lilly Power Orb, ki izvira iz središča kraljevine Linphea.

Florina obleka je barv fuksije in orhideje. Svetlikajoča se majica, ki razkriva gola ramena pokriva kratke hlače enake barve. Flora nosi tudi gležnjarje enake barve. Nežen ovratnik barve orhideje krasi njen vrat, roke pa pokrivajo rokavi v isti barvi. Njena krila so zeleno-rumena.

Flora ima dolge lase karamelne barve s svetlimi prameni. Njene oči so smaragdne barve, polt pa je temna. Nosi kratko zeleno majico, ki razkriva njena ramena, živo rožnato krilo z vzorcem jagod, dva para rumenih zapestnic na vsaki roki in rožnate sandale z debelim podplatom. Nosi tudi kratko rožnato majico ter rdeče krilo z rožnatim pasom, rožnate nogavice in rdeče škornje z debelim podplatom.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: